Styrk dit mentale helbred: Gå til psykolog

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvordan har du det? Et spørgsmål, vi ofte stiller hinanden, når vi møder venner og bekendte på gågaden i Odense. Spørgsmålet giver dog sjældent anledning til et 100% ærligt svar, for hvem har lyst til at tabe ansigt midt i Odense City en fredag eftermiddag? Og er det egentligt et 100% ærligt svar, man forventer at få? For de flestes vedkommende er spørgsmålet blevet en høflighedsfrase, hvortil man ikke forventer andet et “fint, hvad med dig?” retur.

Balance i psyken

Mentalt helbred spænder dog bredere end et “fint” kan definere. Mentalt helbred handler om mere end ‘bare’ at være rask, dvs. at være fri for psykiske lidelser. Det handler om balance. Du kan ikke altid at være jublende lykkelig, men du kan lære at håndtere de perioder, hvor alt ikke er “fint”. Sundhedsstyrelsen og WHO definerer mental sundhed som en tilstand, hvor man trives, fordi man:

  • udvikler og udfolder sine evner
  • kan håndtere belastninger, såsom dagligdagens udfordringer og stress
  • indgår i positive sociale relationer og bidrager til fællesskabet.

Mental sundhed handler om at have det godt

Når vores mentale helbred svigter, kan vi få problemer i vores forhold til andre mennesker, både derhjemme og på jobbet. Og så bør vi ikke gå og bilde os selv og andre ind, at vi har det “fint”. Det er nemlig en god ide at få hånd om problemet, inden det ender med at tage over på dit liv. Symptomerne på stress, angst eller depression kan nemlig ende i nedadgående spiral, som du selv har svært ved at komme ud af, når du er udmattet pga. dårlig søvn, manglende appetit eller præget af lav selvværdsfølelse.

Tal med en psykolog

En psykolog kan hjælpe dig med at få hånd om det negative, der fylder. Kontakt en psykolog i Odense, der kan støtte dig i at komme ind til kernen af, hvad der forårsager udfordringerne. Du kan komme psykiske belastninger til livs. Ikke ved at kæmpe imod tanker eller følelser, men ved at blive mere bevidst om deres tilstedeværelse.

admin