Odense er stadig en billig by at bo i
Odense er Danmarks tredjestørste by, men der er stadig langt til de vanvittige huslejer i København og til dels Aarhus. Især studerende på SDU i Odense kan mærke forskel fra de skrækhistorier om ubetalelige studieboliger, der kommer fra hovedstaden. I Odense er det ikke et problem at finde en betalelig studiebolig – slet ikke, hvis man har en lille løn at supplere med. Det samme gælder for børnefamilier, som stadig kan finde gode boliger centralt i byen. Men på trods af de gode priser i Odense, er det stadig smådyrt at bo i en større by. Derfor får du her et par tips til, hvordan du kan spare lidt på huslejen.
Spar på kvadratmeterne med et lagerhotel
Næst efter beliggenhed er det kvadratmeter, der koster mest. Derfor kan du spare rigtig mange penge ved at skære ned på kvadratmeterne. Men hvordan gør man så lige det?
Du kan for eksempel opmagasinere nogle af dine ting på et lagerhotel, så de ikke fylder i din lejlighed. Det skal selvfølgelig ikke lige være dit spisebord eller din seng, men meget andet kan sagtens opbevares på et lagerhotel. Det kan for eksempel være de ting, du normalt ville have stående i et kælderrum såsom ekstra stole, barndomsminder og dine store rejsekufferter. Nogle lagerhoteller har adgang døgnet rundt, så du har adgang nøjagtigt ligesom i et kælderrum. Læs mere om at leje en plads i et lagerhotel her.
Led i udkanten af dit drømmeområde
Der er også rigtig mange penge at spare på at kigge lidt i yderområderne. Det betyder ikke, at du skal bo 10 km fra centrum – især ikke, når det gælder Odense – men du kan for eksempel spare 1000-2000 kr. ved at rykke en enkelt eller to kilometer fra dit drømmeområde. Selvfølgelig er det en smule mindre attraktivt – det er også derfor, prisen er lavere. Men ofte får du samme udbytte af området, og du slipper måske endda for det værste folkemylder og larm. I Odense giver det for eksempel mening at kigge på Kochsgade, hvis du vil bo i Skibhuskvarteret eller på Reventlowsvej, hvis du vil bo i centrum.