Hvilken type legeplads er du til?  

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

250 legepladser i Odense

En legeplads med musik, en vand- og fiskelegeplads, en elektronisk legeplads en geometrisk legeplads, eller en blomster- og sanselegeplads er blot nogle af de mange legepladser som, er i Odense og  Odense Kommune har et legekort som kan hjælpe med at finde den helt rigtige til jer.
Der er 250 legepladser på et kort, som Odense kommunen har udgivet.

Det er både de offentlige legepladser og så dem, der er tilknyttet kommunale skoler eller børnehaver.

Leg på børnehavernes legepladser uden for åbningstiden

Der en måske mange som ikke ved, at man altid er velkomne til at dukke op og lege på de offentlige skoler og mange af børnehavernes legepladser, altså uden for åbningstiden, fortæller børn- og ungerådmand Jane Jegind, som vil opfordre alle børnefamilier til at komme ud på en ny legepladr, hvor man kan   få nye oplevelser.
De legepladser som er i kommunen, er meget mere end blot en samling af de hel traditionelle legeredskaber. Det er mange steder, der kan give utalige sjove og spændende oplevelser sammen med børn, familie og vennere. En Legeplads kan også være et sted, hvor man møder nye legekammerater, og hvor ældre generationer lærere de yngre gamle lege, og hvor nye legekulturer opstår. En legeplads er et godt sted at finde ud af hvad dit barn holder mest af, hvis du er i tvivl om du f.eks. skal købe et gyngestativ eller en sandkasse til haven, så test det af på en af de mange offentlige legepladser først.

Kortet blev i 2009 delt ud til alle familier, som havde børn i et kommunalt dagtilbud. Men man kan selv finde det Borgerservice, Turistinformationen og bibliotekerne. Samt på nettet på www.odense.dk/legepladser.

Pas på hinanden

Når man færdes på en legeplads, så sker det på ens eget ansvar, så man skal passe godt på sig selv og andre. Husk også at rydde affald op efter dig, således at legepladsen også er et rart sted for de næste, som kommer og vil lege.

 

Flere oplysninger

Yderligere oplysninger om de kommunale skolers og børnehuses legepladser kan du få ved direkte henvendelse til den pågældende skole eller børnehus.
Spørgsmål eller forslag til legepladserne i de grønne områder sendes til doa.bkf@odense.dk

 

admin