Få hjælp til at sælge din bolig eller finde et nyt hus på Midtfyn

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du gerne vil sælge din bolig eller gerne vil finde et nyt hus, så kan det være en god idé at komme i kontakt med en ejendomsmægler. Ejendomsmæglere kender boligmarkedet som deres egen bukselomme og er samtidig vant til at sælge, men hvordan finder du den helt rigtige ejendomsmægler?

Sådan finder du den rette ejendomsmægler

Medlemskab af Dansk Ejendomsmæglerforening som kvalitetsstempel

Hvis du skal ud og lede efter en ejendomsmægler, så kan det være en god idé at vælge en, der er medlem af brancheforeningen Danske Ejendomsmæglerforening (DE). De fleste ejendomsmægler i Danmark er medlem, men ikke alle. Som medlem er ejendomsmægleren forpligtet til at følge diverse krav, normer og brancheregler som sikre, at du ikke bliver snydt og får en faglig vejledning. For eksempel så er en af kravene, at der løbende er efteruddannelse, og at mægleren skal have den lovmæssige ansvarsforsikring og garantidækning for deponerede midler.

Hvis du vælger en ejendomsmægler, der ikke er medlem af DE, så bør du undersøge om vedkommende har en ansvarsforsikring, og at vedkommende kan stille sikkerhed for deponerede midler.

Salæret

Salgspris og liggetid er nogle afgørende faktorer, men salæret til ejendomsmægleren er også vigtigt, da det kan variere. Hvis du gerne vil spare nogle penge, så handler det om, hvorvidt du selv vil gøre en del af arbejdet. For eksempel kan du selv stå for fremvisning af boligen og annoncering, hvorved ejendomsmægleren blot håndterer papirarbejdet. Du bør dog overveje om, det er pengene værd, da du ved et salg for eksempel kan skræmme køberne ved, at du selv er ejeren.    

Din lokale ejendomsmægler

Inden du kontakter en ejendomsmægler, kan det være en god idé at undersøge diverse lokale ejendomsmægler på Midtfyn  og få tilbud fra flere forskellige. Derved kan du vurdere salærets variationer, samt diverse firmaers baggrunde og tidligere salg.

admin