En af danmarks største legeland ligger i Odense…

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Ja, okay, der lokkede vi lige meget, men det er interessant, at en af danmarks absolut største legetøjsforhandlere ligger i Odense, men driver forretningen via internettet. Eurotoys.dk er en gigantisk webshop med et enormt produktudvalg og rigtig mange forskellige varer på hylden, eller måske skulle man sige på lager.

For selvom der er tale om en stor forretning, så drives den ikke som andre legetøjsbutikker. Den ligger nemlig afsides i den odenseanske Tietgen By, hvor også snart Facebook får til huse, og nøjagtig ligesom det er tilfældet med Facebooks enorme datacenter, som ikke mange mennesker forstår, hvilken rolle denne udfylder, så kan det også være svært at begribe, at der på Emil Neckelmanns Vej 11, i 5220 Odense SØ ligger et slaraffenland for barnlige sjæle og legeonkler.

Ikke mange ved det, og sådan er det faktisk ofte med webshops. Mange store danske webshops er ikke meget andet en en æstetisk kedelig lagerhal med meget plads og mange varer. Indeni er ikke megen leg, men lagermedarbejdere og administrationsansatte, der sørger for at danskerne kan få – i dette tilfælde – deres børnecykler, racerbiler, udklædningsdragter, julegaver og andet til tiden.

Det kræver et stort setup at kunne servicere så mange kunder, og det kræver intern præcision og teamwork i verdensklasse, at levere varen til nutidens digitale indfødte forbrugere. Og danskerne ER krævende. Faktisk er vi danskere det tredje mest købende folkefærd i verden, hvis vi kigger på digital handel. Det betyder naturligvis ikke, at vi omsætter for tredjemest i verden, men mål på indbyggerantal kontra omsætning online, så er det faktisk kun folkeslagene i Storbritannien og Sydkorea, som overgår os i online handel.

Eurotoys blev etableret i 2001, og har nu lige under 50 ansatte.

 

 

 

 

admin