Cyklisternes By er også for børn

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Odense er en cykelby, og de fleste odenseanere bruger deres cykel dagligt. Nogle af årsagerne er, at Odense er en relativt lille by, hvor man hurtigt kan komme fra A til B, og at cyklister de fleste steder har rigtigt gode forhold. Der bliver tænkt cykeltrafik ind i mange beslutninger, og selv i disse år, hvor hele byen er gravet op på grund af letbanen og Thomas B. Thriges Gade, kan man nogenlunde nemt komme rundt på cykel – faktisk ofte hurtigere end i bil.

Tag børnene med på cykeltur

Fordi biltrafikken trods alt er tung i Odense, er mange dog utrygge ved at cykle med deres børn og især ved at lade børnene cykle selv. Det er en rigtig ærgerlig udvikling, for børnene bliver bedre og sikrere cyklister, jo tidligere de begynder at øve sig.

Selvom du har helt små børn, kan du sagtens starte nu – det er faktisk en fordel. Mange har gode erfaringer med en løbecykel, som kan bruges fra barnet er cirka to år gammelt. I den alder kører barnet ikke særligt stærkt, så du kan nemt gå ved siden af og nyde turen, og derfor er løbecyklen også oplagt på stier og lignende, hvor barnet skal styre uden om andre mennesker. Løbecyklen styrker barnets balance, og i de fleste tilfælde kan man gå direkte videre til en almindelig cykel uden støttehjul, når barnet bliver større.

Udnyt byens muligheder

Her i sommertiden er stisystemet i Munke Mose og Eventyrhaven helt perfekt til at eksperimentere lidt med løbecyklen. Hovedstien fortsætter hele vejen langs åen, så hvis I bor i nærheden af centrum, men ikke vil ind blandt de mange mennesker i Munke Mose, kan I holde jer til Å-stien.

Hvis I har tid til en lidt større udflugt, bør I besøge Stige Ø, som har et meget omfattende stisystem med masser af aktiviteter og hvilesteder, så I kan lave en hyggelig dag ud af det. Her kan børnene boltre sig, og I kan slutte dagen af med en isvaffel fra ishuset.

Uanset om dit barn kører på en løbecykel eller en almindelig cykel, skal du huske at sørge for en cykelhjelm, så risikoen for skader er mindst mulig. Især i starten, hvor barnet skal lære at håndtere cyklen, kan der ske lidt småuheld.

admin