Vinteren står for døren- Disse ting skal du huske at gøre ved din have

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er efterhånden ved at være ved den tid, hvor man må sige farvel til solrige sommerdage og goddag til kulde og sne. Vinteren nærmer sig med hastige skridt og som haveejer, er det ved at være tid til at hoppe en tur i arbejdstøjet og få forberedt sin have på vinterens strabadser. I det følgende vil det være muligt at tilegne sig en række gode råd i forbindelse haveforberedelsen før vinter.

Græsplænen er vigtig, og det samme er flisebelægningen

Hvis man ønsker at beholde sin grønne græsplæne, er det meget vigtigt at man som haveejer husker at få fjernet alle efterårsblade op fra plænen. Dette er meget vigtigt fordi, skimmelsvampene som trives optimalt i miljøet under laget af blade har potentialet til at ødelægge græsplænen. Husk derfor altid at få fjernet ALLE blade, inden vinteren får gjort sit indtog. Lige så vigtigt som græsplænen er den flisebelægning, som kan udgøre arealet ved og omkring garagen eller terrasse. Når sneen har lagt sig, og det er tid til at rydde sne, skal man være opmærksom på, at saltning kan være ødelæggende for beton og flisebelægningen. Hvis man ønsker, at lade en professionel om snerydningen vil det være muligt at kontakte en af de landsdækkende udbydere, som sørger for snerydning i Odense og i en række af andre danske byer.

Beskyt de sarte planter og husk at beskær dine planter!

En af de ting man ikke må forglemme, er tildækning af havens sarte plantearter. Disse planter bør man tildække med gran, som beskytter de sarte planter imod den våde og tunge sne. Derudover beskytter grantildækningen også mod den stærke sol, som kan kendetegne nogle af vintermånederne. Derudover er det også inden vinter, at man har lettest ved at beskære de træer og buske, som er mest trængende.

admin