Sådan vinder du på gokartbanen

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vil du gerne vinde over dine kammerater på gokartbanen? Så er du landet det rette sted. Vi har nemlig her samlet vores allerbedste tips til, hvordan du kan blive den ultimative vinder på gokartbanen.

Forbered dig

Vores første tip handler om forberedelse. Du bliver nemlig ikke god til at køre gokart, hvis du ikke forbereder dig ordentligt. Med forberedelse mener vi her bl.a. at nærstudere banen, så du får et overblik over din vej rundt på banen og de sving, du skal igennem. Det kan du allerede gøre hjemmefra. De fleste gokartsteder har nemlig en oversigt over deres baner på deres hjemmeside. Forberedelse handler dog også om at være skarp, når du er ankommet til gokartstedet. Du bør her tage et godt kig på alle karts og vælge den kart med de dybeste huller i dækkene. Den giver dig nemlig det bedste greb på banen.

Sæt dig ordentlig til rette

Når det er ved at være tid til at køre, skal du sørge for, at du sætter dig ordentligt til rette. Din siddestilling er nemlig slet ikke lige meget, hvis du gerne vil vinde. Du skal her sørge for, at dit sæde er indstillet sådan, at du kan nå begge pedaler og give fuld gas – og så skal du også have dine hænder på kvart i ni og kvart over tre, så du har fuld kontrol over rattet. Det giver dig de bedste forudsætninger for at tage sejren.

Hold hovedet koldt

Når løbet er gået i gang og du er på farten, så er det meget vigtigt, at du holder hovedet koldt. Det kan hurtigt blive svært, når der er fart over feltet og konkurrencegenet kommer frem, men det er meget vigtigt, at du har opmærksomheden på din egen kørsel. Du bør køre med rolige og bløde bevægelser og altså styre karten med kun små ratudslag. Derudover bør du også sørge for at du ikke læner med i svingene, da du ellers kan miste grebet i asfalten. Sidst men ikke mindst bør du holde en høj hastighed hele vejen rundt ved at starte svinget så bredt som muligt og så søge ind mod indersiden af svinget igen.

Vil du gerne teste vores tips af? Vi anbefaler, at du tager et smut forbi Vandel Gokart her.

admin