Kom af med eksamensangsten

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er ikke alle, der træder ind i eksamenslokalet med selvtilliden i vejret, klar til at imponere underviser og censor med al den viden, der er blevet samlet sammen i løbet af det seneste semester. Det kan godt være at man sidder inde med al den rigtige viden, og faktisk står til et flot 12-tal, men så kommer eksamensangsten i vejen, og man ender måske med et 02. Sådan behøver det dog ikke være. Du kan gøre noget ved din eksamensangst, så klappen ikke går ned ved din næste mundtlige eksamen. Læs med her og find ud af, hvordan du kommer af med din eksamensangst.

Fortæl din underviser, hvordan du har det

Din underviser er der for at hjælpe dig, selvom det måske ikke helt føles sådan i en eksamenssituation. Det er derfor en god idé at fortælle din underviser, hvordan du har det med eksamen. På den måde er din underviser ekstra opmærksom på at støtte dig på din eksamensdag, og kan minde dig om at trække vejret og give dig en pause, hvis du har brug for det.

Tal med dine venner og familie

Ofte kan det hjælpe at få angsten ud af kroppen ved at tale om den. Fortæl dine venner og din familie, hvordan du har det, og lad dem støtte dig i perioden op til eksamen. Når du først har fået talt om frygten, så har den ikke længere den samme magt over dig, og det kan hjælpe dig med at komme dig over din eksamensangst.

Behandling for eksamensangst

Der findes behandling for eksamensangst, der lærer dig at gå til eksamen med selvtillid og overskud. Behandling for eksamensangst kan i mange tilfælde være en meget god løsning, fordi den hjælper dig med at genopbygge selvtilliden, skabe nye tanke- og adfærdsmønstre, og det giver dig den nødvendige selvindsigt. Du lærer, hvordan du får mere kontrol over dine tanker og følelser, så du bliver bedre til at finde balance i hverdagen og i eksamenssituationen. Behandlingen består af minimum 3 samtaler med en uddannet samtaleterapeut, og det skal sættes i gang i god tid inden eksamen, så du kan nå at lære at gå til eksamen med ro i maven. Hvis du gerne vil komme af med din eksamensangst, kan du læse mere her.

admin