Få styr på begravelsen med hjælp fra en bedemand

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er bestemt ikke sjovt, når man en dag skal arrangere en begravelse eller bisættelse. Det betyder nemlig unægteligt, at man har mistet en person i den nære familie eller omgangskreds.

Typisk er det sådan, at det er de nærmeste, der skal sørge for at arrangere det sidste farvel – som typisk finder sted i kirken, medmindre man er af en særlig tro eller ikke er medlem af den danske folkekirke.

Det der gør ondt lidt værre i forbindelse med at være nær slægtning, samlever elelr ven, er, at man dermed er meget ramt af tabet og samtidig skal forholde sig til at planlægge den her begravelse inden for en relativ kort tidsramme. Det kombinerer ligesom pligter med sorg, hvilket kan være en svær størrelse at jonglere med.

Af netop den årsag, at man ikke altid kan kapere så meget praktisk med et knust hjerte, er det kutyme i Danmark, at man bruger en bedemand til at hjælpe med at få arrangeret begravelsen og klaret de praktiske omstændigheder. Bemærk, at det ikke er et krav nogle steder fra, at man skal bruge en bedemand, men at det kan være en særligt god hjælp.

Det som bedemanden kan hjælpe med, er at agere vejleder og rettesnor i det forløb, man skal igennem. Her venter der nemlig både et par praktiske opgaver som at indberette dødsfaldet, hvorefter der skal koordineres med kirke, præst og graver samt klares en masse praktisk som at vælge kiste eller urne, lave en dødsannonce, finde gravsten etc. Dertil kan der også være andre ting, som f.eks. at få hjælp til at finde blomsterkrans etc.

Bedemanden er her en meget lokalt kendt fagperson, som hjælper familien med at komme sikkert igennem forløbet.

For dig, der bor i Odense Kommune, har du mange valg, hvad angår bedemand, da der findes flere begravelsesforretninger. Bosat i Odense? Find din bedemand her.

Det gør det let at finde en nær dig, som kan være en god hjælper i hele processen, og som måske endda kender den lokale præst m.fl., som du skal i kontakt med.

admin