Bølge af indbrud over Fyn

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Generelt har antallet af indbrud i Danmark bevæget sig i den rigtige retning. Selvom der sælges flere alarmsystemer og lignende end nogensinde før, så er antallet af sager med indbrud faktisk faldende. Den forgangne weekend er dog ikke et tegn på dette, der har nemlig været en bølge af indbrud på Fyn og i Odense.

Et indbrud i timen

I løbet af to døgn har der været 55 indbrud, hvilket svarer til lige godt et i timen, som er langt mere, end det plejer at være. Thomas Bentsen fra Fyns Politi udtaler til TV2Fyn, at de har mistanke om, at det er en østeuropæerne, der er på et decideret togt. Typisk er det ting uden den helt store værdi, der bliver stjålet, alt hvad der er let at tage med, fra mikrobølgeovne til dvd film, slik og lignende.

Politiet har på det eneste flere steder rundt om i landet kørt kampagner, med at man skal holde øjnene åbne og alarmere politiet, hvis man ser noget usædvanligt. En af de bedste ting man selv kan gøre, er at sørge for at ens hjem er så sikkert som muligt. Hvis det er let at bryde ind, er der en endnu større risiko for at det sker, end hvis man har gjort det svært for tyven. Du kan læse mere om indbrudssikring hos denne låsesmed.

Sådan sikrer du dit hjem

Det handler eksempelvis om at sikre sig, at de låse man har på sine døre, er nye og svære at brække op. Det kan også være en god ide at lave lys med censor, så der tændes en lampe, hvis nogen nærmer sig hoveddøren. Generelt handler det om, at man sørger for at tyven ikke kan stå og arbejde ugeneret. Jo sværere du gør det, og jo mere utilgængeligt du gør dit hjem, jo større chance er der for at de tager et andet hus.

 

admin